Ditt stöd är betydelsefullt

Hela 80 procent av världens flyktingar finns i fattiga utvecklingsländer. Flyktingarna har förlorat allt till följd av långvariga konflikter och krig. I länder som sargats av krigen kämpar återflyttarna för tillvaron och försöker bygga upp ett nytt liv.

Som månadsdonator är du med om att skapa nya möjligheter för dem som förlorat allt.

Som frivillig kan du verka för flyktingar som befinner sig i Finland och fördjupa dina kunskaper om flyktingsituationen i världen.

Varje donation är viktig, du kan rikta ditt stöd till flyktingarna också genom en engångsdonation.

  • calendar

Vem är Finlands Flyktinghjälp?

Vi är en politiskt och religiöst obunden finländsk organisation vars viktigaste uppgift är att främja flyktingarnas och återflyttarnas grundläggande rättigheter.

Vi arbetar med utvecklingssamarbete i Liberia, Uganda och Sierra Leone i flyktingläger, på flyktingbosättningsområden och bland återflyttare. Vi tror på rättvisa och jämlikhet. Genom att ge människor utbildning kan vi hjälpa dem att resa sig ur fattigdomen.

Vi är samarbetspartner i Finland till FN:s flyktingorganisation UNHCR.
Läs mer om oss

Vi använder din donation på ett ansvarsfullt sätt

Din donation styrs till utvecklingssamarbete som vi bedriver i utvecklingsländer bland flyktingar och återflyttare. Våra vuxenutbildningar gäller främst läskunnighet och småföretagarfärdigheter. Vi stöder särskilt ungdomar samt kvinnor som utsatts för våld, tortyr och förföljelse.

Användningen av medlen planeras noggrant och våra projekt utvärderas regelbundet av utomstående, oberoende instanser. Vårt arbete i projektländerna leds av en finländsk landschef.

Vi stödser UNHCR:s verksamhet på krisområden. Dessutom satsar vi på påverkansarbete både politiskt och på samhällelig nivå.

Vill du veta mera?

Fråga och vi svarar! Du kan sända dina frågor via feedbackblanketten.

Om du är intresserad av olika slag av former för en donation får du råd av Finlands Flyktinghgjälps chef för medelsanskaffning, Johanna Huurre, tfn 045 120 906 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

FaLang translation system by Faboba