Kuvittajan terveiset:

”Ihmiset eivät aina hahmota, mitä kaikkea lukutaito nuorelle avaa. Se on länsimaissa niin itsestään selvä taito, kuten hengittäminen. Lukeminen on paljon muutakin kuin koulukirjat. Se sisältää internetin ja maailmankirjallisuuden klassikot. Ilman sitä julkisen paikan kyltit tai ruokapakkauksen merkinnät ovat käsittämätöntä. Sen sijaan että olisin näyttänyt lapsen lukemassa, halusin avata hiukan sitä maailmaa, jonka lukutaito hänelle avaa.

Koen että piirtäminen on minulle se erikoislahja, jonka avulla juuri minä voin tehdä osani maailman parantamiseksi. Olen toiminut myös Maailman sarjakuvat ry:n riveissä. (http://www.worldcomics.fi/). En halua uskoa, että nykymaailmassa ihmisiä ei kiinnostaisi auttaa hätää kärsiviä veljiä ja sisaria. http://personal.inet.fi/yritys/petrihiltunen/petrihiltunen.fi/Welcome.html”

Petri Hiltunen

Lukutaito

Suuri osa pakolaisista ei ole sodan vuoksi päässyt kouluun eikä ole oppinut lukemaan. Lukutaito voimaannuttaa. Sen avulla selviää toriostoksista tulematta huijatuksi, pystyy lukemaan lääkkeen annosteluohjeet ja ymmärtää paremmin omat etunsa.

 

Tällä lahjalla saa lukutaitokoulutuksen yhdelle pakolaiselle tai paluumuuttajalle. Koulutus antaa opiskelijalle peruslukutaidon sekä hyödyllistä tietoa esimerkiksi terveydestä, hygieniasta ja demokraattisesta päätöksenteosta.

 

Kartonkisen kortin sisäaukeamalla on tilaa omalle tervehdykselle, ja kortin mukana tulee myös sille sopiva kuori.

 

Parempi Lahja -kaupassa ei tällä hetkellä ole saatavilla sähköisiä kortteja.

 

 

Voit tilata lahjat myös suoraan osoitteesta toimisto@pakolaisapu.fi

HINTA: 52,00 €

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia
FaLang translation system by Faboba